Verwijder BKR notering

Door | 17 september 2011

Het is zeker niet onmogelijk om een BKR notering te verwijderen. Hiervoor zijn natuurlijk wel een aantal stappen nodig, deze gaan we nu even doornemen.
Hieronder leggen we alle stappen uit:

Stap 1 voor verwijder BKR notering

Voordat u een BKR codering kunt verwijderen moet u natuurlijk eerst weten welke notering u heeft. U kunt uw BKR notering opvragen voor een prijs van 4,50 euro. U kunt uw BKR notering bij elke bank opvragen voor hetzelfde bedrag. Ook als u geen klant bent bij een bank kunt u daar toch terecht. Het enige wat u bij de bank moet doen is een formulier invullen.

Stap 2 voor verwijder BKR notering

Nu is het een kwestie van wachten. Na 2 weken ontvangt u een brief met de actuele BKR codering die achter uw naam staat bij het Bureau Krediet registratie. Nu kunt u bepalen of u de BKR codering terecht vindt.

Stap 3 voor verwijder BKR notering

Nu kunt u een brief sturen naar de financieringsmaatschappij. Hierin moet u aangeven waarom de BKR codering volgens u onterecht is. Hierop zal de financieringsmaatschappij moeten reageren. Het kan zijn dat zij hun fout inzien, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de financieringsmaatschappij de BKR codering alsnog terecht vindt.

Stap 4 voor verwijder BKR notering

Mocht de financieringsmaatschappij niet akkoord gaan met uw aanvraag, dan kunt u nog altijd tegen uw BKR codering in gaan. Hiervoor moet u naar de Geschillencommissie BKR en eventueel naar de rechtbank. Ook is het verstandig om een advocaat in te schakelen die er objectief naar kijkt.