Lening met WW uitkering

Door | 17 september 2011

Wanneer u over een WW uitkering beschikt hoeft dat er niet perse voor te zorgen dat het niet mogelijk meer is om een lening af te sluiten, in tegendeel. Wanneer u over een WW uitkering beschikt dient u in eerste instantie te gaan kijken vanuit welke organisatie(s) de uitkering wordt geregeld. U kunt vervolgens op deze organisatie(s) een beroep doen voor het verkrijgen van een bepaalde lening. Wanneer u zich bijvoorbeeld beroept op het Besluit bijstandsverlening Zelfstandigen van de sociale dienst kunt u een lening afsluiten voor een bedrag tot ongeveer 30.600 euro. Het gaat in dit geval dan wel over een bedrijfslening.

Wanneer uw bedrijf het eerste jaar niet de winst maakt die u had gehoopt of wie weet zelfs verlies heeft gemaakt, kunt u er voor kiezen om de uitkering door te laten lopen. Hou er wel rekening mee dat u dit zult moeten kunnen verdedigen. Een goed en duidelijk ondernemersplan met een goede visie op de toekomst is in dit gegeven dan ook essentieel. Een lening met een WW uitkering is dus geen enkel probleem, maar u dient er zoals bij alle andere leningen ook het geval is wel rekening mee te houden dat de lening ook terug dient te worden betaald.

U kunt ook in prive een lening aangaan indien u een WW uitkering heeft. Vaak kunt u dan wel alleen een klein bedrag tussen de 50 en 1.000 euro lenen. Dit kan bijvoorbeeld via Ferratum. Zij bieden u de mogelijkheid om met een WW uitkering een bedrag te lenen.