Lening afsluiten voor schulden

Door | 17 september 2011

Iedereen komt wel eens in een situatie terecht waarin hij meer geld heeft uitgegeven dan er binnen werd gebracht. In financieel mindere tijden moet er immers wel nog steeds worden voldaan aan de dagelijkse kosten als water en elektriciteit. Een lening afsluiten voor schulden lijkt dan ook voor heel wat mensen de beste oplossing, maar is dat ook zo? Het is namelijk natuurlijk wel zo dat een lening niet gratis is en dus ook kosten met zich meebrengt. U moet na het afsluiten van een lening dan ook niet alleen meteen beginnen met afbetalen, maar u zult bovenop het door u geleende bedrag ook nog eens de intrest moeten betalen. Zeker wanneer u reeds schulden heeft lijkt dit dus niet meteen de beste oplossing.

U voelt het al aankomen, een lening afsluiten om schulden af te lossen is geen goed idee. U maakt immers zoals het spreekwoord zo mooi stelt een nieuwe put om de oude mee te vullen. Het maken van dergelijke “financiële putten” zorgt er maar wat vaak voor dat mensen in een vicieuze cirkel terechtkomen waar ze niet meer uit kunnen geraken. Wanneer u schulden heeft doet u er dus beter aan om bijvoorbeeld een extra baantje te nemen of iets te verkopen om uw schulden af te lossen. Wij raden een lening afsluiten voor schulden in ieder geval niet aan.

Het beste wat u in zo’n geval kunt doen is contact opnemen met de maatschappijen waar u een schuld heeft en daarmee afspraken maken. Ook is het vaak mogelijk om bij de gemeente aan te kloppen voor hulp. Zij verwijzen u dan door naar een gespecialiseerde stiching die u helpt de schulden te verminden.