Minikrediet duur?

Door | 27 april 2011

Verschillende kredieten op de financiële markt hebben de reputatie duur te zijn. Een van die kredieten is zonder enige twijfel het zogenaamde minikrediet. Het minikrediet maakt het voor de kredietnemer mogelijk om een bedrag te lenen tot ongeveer 500 euro. Er zijn vandaag de dag echter ook reeds mini kredieten op de markt die het mogelijk maken om tot 1000 euro te lenen. Het grootste probleem bij het mini krediet stelt zich vooral in het feit dat het geleende bedrag op zeer korte termijn (veel binnen 30 dagen) terug dient te worden betaald.

Een tweede groot minpunt is dat het krediet inderdaad doorgaans erg duur is. Omdat het wettelijk niet toegestaan is om een zogenaamde woekerrente voor een krediet in rekening te brengen pakt het mini krediet het anders aan. Er wordt bij een dergelijk krediet immers geen rente in rekening gebracht, maar wel een zogenaamde instapkost. Deze instapkost kan zomaar even tot 20% bedragen van het door u geleende bedrag. Mocht deze kost wel als intrest of rente in rekening worden gebracht zou het met andere woorden zeker onder de noemer “woekerrente” vallen.

Verschillende aanbieders proberen om de kostprijs van een minikrediet zoveel mogelijk te drukken, maar het relatief kleine bedrag en het feit dat een mini krediet vlot kan afgesloten worden zonder toetsing bij het BKR en zonder financiële waarborgen zullen er steeds voor blijven zorgen dat de kosten op een mini krediet zeer hoog liggen. Wilt u een minikrediet afsluiten? Dit is nu heel gemakkelijk! Direct € 500 lenen, binnen 10 minuten op uw rekening. Bij Cash Bob kunt u 100 % online een minilening afsluiten, vul het aanvraag formulier in en geld staat binnen 10 minuten op uw rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *